tiistai 9. maaliskuuta 2010

Tunikan lumpeet


Tällainen tunika tuli ensimäisestä harjoituksesta.

Harjoittelin hiuslaskoksia ja pintuck-laskoksia.
Huomaan, etten silittänyt paitaa... noh.

Helman tuntumaan tein kukkasen - Ompukka sanoi, ettei näytä yhtään kukalta, vaan lumpeenlehdiltä. Taidan olla samaa mieltä. Näyttää muuten paremalta kauempaa.

5 kommenttia:

 1. Todella kaunis! Tuliko tuo siis sinulle?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ihan itte tein ja ihan itselleni - kerrankin.

  VastaaPoista
 3. Oho, vai että ihan harjoittelit! Ihana tunika, mistä löysit siihen kaavat? Vaikka en kyllä ikinä osaisi noin monimutkaista työtä, huvittaa ihan kun jo pelkän sydämen ompelussa saa purkaa ja ommella moneen kertaan!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis! Itsekkin olen miettinyt tekisinkö tunikan itselleni... Lainasin kirjastosta Yoshiko Tsukiorin Ihanat mekot jatunikat, ihan vaan sen perusteella että siinä oli niin kaunis kansi :) Nyt hakuaisin siis jo ommella!

  VastaaPoista
 5. Kaavan sain vanhasta Ottobre desing Woman- lehdestä (5/2008)sitä vähän muutin, lisäämällä nuo hiuslaskokset. Ja tuo Yoshiko Tsukio kuulostaa tutustumisen arvoiselta. Kuvioita ommellessa pitää olla alla tukikangas! Minä käytän sellaista irtirevittävää, näissä ohuissa kankaissa. Tavallinen jää niin paksuksi ja pönäkäksi, eikä vaate sitten taivu päälle.Niitä on kuulema sellaisia pesussa sulaviakin - helppoa!
  Vaatetta ommellessa on syytä muistaa oikean kokoinen saumanvara, minä ja muutama muu tuntemani aluksi lisäili REILUN varan ja sitten ompeli sen mukaan - ei siitä tule oikea koko. Mittanauha käteen ja tarkista varan leveys. Sisäkaarteissa vähemän.

  Ja kyllä tässä harjottelua vielä tarvitsee, että saa laskokset suoraan.

  VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti, sillä se ei satu yhtään!!!