sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Vuoden vaihdos


Riemukkaasti vaihdoimme vuotta. Tuijoteltiin sekä Sipoossa, että Vantaalla ilotulitukset, sillä omassa eikä naapuri kunnissa järjestetty tulituksia.
Tehtiin kuppi-taikoja .Tänä vuonna modernisoitiin kuuden kupin tai'jat ja yhden kupin alla oli muistitikku, mitä ikinä se sitten ennustaakaan. Lankoja en edes etsinyt, vaan valkoinen ja musta nami sai olla enteinä. Sinäänsä hyvä, sillä musta nami saattaa ennustaa; jotakin ikävää tai ihan vaan makeata elämää. Minä sain taijoista rahan ja valkoisen namin. Tiedossa siis hyvä vuosi.
Hyvää alkanutta Vuotta 2010!

3 kommenttia:

  1. Mitä ne sellaiset kuppitaiat ovat? Kuulostavat hauskoilta!

    VastaaPoista
  2. Hieno ilotulituskuva! Meillä tehdään joka vuosi töissä myös noita kuppitaikoja. Tänä vuonna en katsonut, kuppien alle oli laitettu niin vaikeasti tulkittavat esineet etten halunnut alkaa murehtimaan (sillä ainahan minä päättelen kaikesta pahinta).

    VastaaPoista
  3. Kuppitaikoja meillä on tehty niin kauan kuin muistan. Eli kuusi kahvikuppia pöydälle ylös-alaisin ja tavarat alle. Sitten yksi tulee ja nostaa yhden kupin. Hän poistuu huoneesta. Kupit sekoitetaan ja sama henkilö tulee ja nostaa taas. Saman esineen voi siis saada kahdesti, eikä haittaa jos kupit on eriparia, nehän sekoitetaan välillä. Esineitä ovat esim. Punainen (valkoinen)lanka. tämän korvasimme karamellillä. Musta lanka(tai nami) pieni nukke joka kuvaa vauvaa -omaa tai kummilasta, lapsenlasta tai voihan se tarkoittaa uutta nukkea lapselle. Avain, se siis käy kaikkeen sellaiseen mihin avain vain käy= uusi koti, auto, työpaikka... Raha, Sormus. Ja lisää voi tietty keksiä. Taijat tehdään uudenvuoden yönä tai aamulla kun ei muistanut tehdä niitä yöllä.

    VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti, sillä se ei satu yhtään!!!