lauantai 10. tammikuuta 2009

Vihreyden kaipuuMiten kaipaankaan kevättä.
Vihreyttä saatava ja pastellivärejä.
Ystävä laittoi tekstarin uutenavuotena - lähti Panamaan. Siellä sitä lämpöä riittää.

Siitä tuli mieleeni reissuilla törmättyihin omituisuuksiin.
Thaimaassa etsiskeltiin sikarikauppaa, toinen asiakas neuvoi meitä menemään apteekkiin, no niinpä tietenkin, apteekistahan niitä, miksi se ei tullut heti mieleeni?

Afrikassakin tapahtuu kaikenlaista. Mosambikissa kaverille läväytettiin sakko siveettömyydestä julkisellapaikalla - erehtyi kävelemään uimahousut jalassa tiellä, tie kulki uimarannan vieressä. (Erityisen suositeltava GT ravintola sijaitsee siinä liki.) Siellä kävin syömässä ravintolassa, jossa rotat juoksenteli seinillä. Pelotti vaan, että ne puree varpaista kun pöydän alla oli pimeää. Omituista, ettei se tunnu edes kummalliselta.

Samalla reissulla Zimbabwen puolella mieheni suihkutteli hyönteismyrkkyä hotellihuoneen verhojen taakse. Ja kas taulun takaa pipahti pökertynyt, mutta elävä, käärme. Vauhdilla ulos koko sakki (meitä oli kaksi pariskuntaa, siis myös tuo "siveetön"). Minä juoksin pian takaisin sisälle hakemaan kameraa. Ja kun henkilökunta oli häätänyt maksamattoman vieraan meille todettiin vain: Kaverit, olette afrikassa, mitä te odotitte? Useiden rohkaisevien juomien jälkeen nukuimme seuraavan yön valot päällä.

2 kommenttia:

  1. Jänniä matkamuistoja! Lomailetteko aina noin eksoottisissa paikoissa vai työnkö vuoksi olet saanut hauskoja kokemuksia?

    VastaaPoista
  2. Olipas matkamuistoja..
    Itse en ole koskaan käynyt Eurooppaa pidemmällä..

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti, sillä se ei satu yhtään!!!