sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Lumiukko


Pihalle ilmestyi äsken tämä Äiti-lumiukko. Hän katselee sitä aiemin rakennettua lumitelkkaria. Seuranaan on lumikoira ja Isälumiukko. Ystäviäkin olisi kuulema pitänyt tehdä, mutta nälkä tuli ja mulla oli hanskat litimärät. Punaiset posket suihkutettiin karamellivärillä.

Matkustus on ollut aina intohimoni. Siihen ne kaikki säästyneet rahat hupenee. Vain huvin vuoksi reissataan, töitä en joudu ulkomailla tekemään, onneksi. Parikymppisenä aloin reissata ja taidan olla matkustus-addikti.
Olen käväissyt Ruotsin, Norjan ja Viron lisäksi esim. seuraavissa paikoissa: Kenia, Dominikaaninen tasavalta, Kiina, Mosambi, Zimbabwe, Thaimaa, Saksa, Ranska, Italia, Tsekki, Espanja, Itävalta,Mauritius. Toiset paikat on tutkittu tarkkaan ja toisista vaan muutama päivä nautittu. Tähän aikaan vuodesta, en oikein keksi minne menisi, monesti käydään Barcelonassa, siellä kun on euroopan suurin akvaario Mare Magnumin vieressä L'Aquarium. Lapsille paljon ihania kaloja, eikä matka ole kovin pitkä 3,5h. Sitä paitsi espanjalainen ruoka on maailman parasta! Toinen kiva lähikohde talvella on Praha. Siellä aikaa vietetään toki pivniseissä elikäste olutkellareissa (osa niistä on kellarissa). Joo, en juo olutta suomessa, mutta Tsekkiläiset tekeekin olutta eikä litkua!

4 kommenttia:

 1. Söpö lumiukko! Meidän pihassa ei tuollaisia pysty tekemään, kun ne vähäisetkin lumet on viimeistään tänään näillä plussakeleillä sulaneet. :(

  VastaaPoista
 2. Täältäkin alkaa olla lumi vähissä, muttakyllä siitä vielä ukon tekisi.
  Jännää, miten me ihmiset ollaan erilaisia. Minua ei saisi maailmalle millään, kotona vaan kykin. Naapuri kysyi, eikö edes tee mieli matkustaa ja minä sanoin ettei sitten yhtään. Ei minulla olisi varaakaan moiseen, mutta jo pelkkä lentäminen on niin saastuttavaa etten halua sitä tehdä.
  Ennen oli pakko lennellä, kun työ vaati, mutta silloin päätin, että eläkkeellä pysyn kotona ja sanani olen pitänyt.Tosiasiassa minua ei edes kiinnosta maailman olot ja nähtävyydet, enhän ole ehtinyt tutustua tämän kotimaankaan jokaiseen kolkkaan. Useinhan onkin niin, että tunnetaan Thaimaan rannat, mutta ei tiedetä missä Paltamo on.
  Minusta on kiva kuunnella toisten matkajuttuja, mutta itse pysyn kotona.
  Mukavia matkasuunnitteluja.

  VastaaPoista
 3. Ihanan touhukkaan näköinen tämä luminen äiti kattiloineen päivineen :) Odotan niitä aikoja, että pojan kanssa voi ulkona tehdä muutakin kuin vaan vetää pulkkaa edes takas ja nostella ukkoa hangesta pystyyn!

  Kiitos monista ihanista kommenteista blogissani! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä lunta niin vähän ettei siitä lumiukkoa saa mutta kiva katsella muiden "ukkoja"

  VastaaPoista

Kirjoita rohkeasti, sillä se ei satu yhtään!!!