tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kissoja


Iloista Pääsiästä!

Tänään tuuletan itseäni baarissa ja huomen aamulla loiskuttelu lomalle koko perhe kylpylään.
Ompukka on laskenut montako yötä on kun mennään hotelliin - ja hän haluaa näyttää sitten ne kaikki sukellus temput. Tiukunen hokee: "Plup Plup" joka tarkoittaa nähtävästi uimista tai ainakin vedessä lotraamista.

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Noita Tiukunen ja Trulli Ompukka


Virpomismatkalla käytiin.
Huomaan, ettei virpomaoksat osuneet edes kuvaan, no aina ei voi onnistua, ei edes jokakerta.
Kummi-täti virvottiin varsin tuoreeksi ja terveeksi sekä mummi ja pappa.
Meillä kävi vain kaksi noitaa, joten suklaa munia on vielä yllin kyllin.

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Kevät messut


Kävin messuilla. Muutaman kuvankin otin.

Kylläpä oli aika mitättömät messut. Eipä olisi lipun hintaa kannattanut maksaa.
Mutta jotakin hyvääkin - tapasin mukavan naisen, Saaran, Koiramäen Pajutallin askartelupöydässä. Yhdessä käytiin kahvilla ja kierreltiin messuja. Kiva kun löytyy saman henkisiä ihmisiä - ihan sattumalta! Laitahan Saara sähköpostia ja tule käymään kylässä!

***
Pääsiäiskortit on valmiina ja huomisen virpomisoksat odottavat pusikossa, joten hommiin siis.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Vanhasta vanhaa


Jean De Ark lehdessä oli ihania vanhoja, nähtävästi kroketti, keiloja laitettu koristeeksi - ja tuli siinä mieleeni, että mieheni kyseli tammikuussa tahdonko vanhoja keiloja. Nyt niille tuli tarvetta. Kova työ oli kun hakkasin ensin muovipinnoitteen pois ja vähän puutakin irtoili, tekniikka ei vielä ihan hallussa. Itse asiassa näyttävät sillä lailla vanhemilta. Sirkkelillä vähän madalsin, että pysyy pystyssä. Ja maalasin valkoiseksi.
Vanhasta tehdään uutta, uudesta vanhaa, mutta mitä tämä vanhasta vanhaa oikein on?
Vanhassa talossa makkarin ovi ei pysy auki jos siinä ei ole jotakin edessä.

Sieltä mistä hankin nämä kahdeksan (siis miksi!) sinne jäi näitä reilusti, mikäli muillakin on tarvetta.

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Liitutaulu


Tein tänään lapsille oman liitutaulun. Autotallista löytyi MDF-levyä pala, jonka olin viimeksi puutavaraliikkeestä heräteostoksena napannut. Alareunaan sirkkelöin parista rimasta liituhyllyn. Liitutaulumaalia ostin Tiimarista helmikuussa. Innokkasti ottivat tämän oman piirustus paikan vastaan. Alunperin piti tilaamani Somanetistä näitä. Siellä oli muuten maailman nopein asiakaspalvelu, kun kyselin sähköpostitse, Sisusta-messuille tulevista tuotteista.
Monet messut samaan aikaan. Lue niistä täältä.

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Mekko meininkiä


Kirpputorilla törmäsin tähän kankaan palaan. Näin sielunisilmin (niillähän näkee aina kaikkea tavattoman ihanaa) kesämekon Tiukuselle. Vanhasta lakanasta leikkasin vuorin ja pieneksi käyneestä mekosta sai vetskarin. Etuosaan suristelin niin muodikasta ristipisto-kuviota.
Vähän pidempi olisi saanut tulla - mutta minkäs teet, täytyisi tehdä ihan oikeita kaavoja...
Ihan ajatuksen mukainen tästä ei tullut, mutta kelpaa.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Puu asiaa


Sain ruuvattua Tiukusen seinään oman sukupuun. Niitä nimiä vaan vielä puuttuu, no kyllä ne ehtii. Mitäköhän puuta yleensä sukupuut ovat? Tammi on varmasti yleinen ja toinen suosikkipuuni. Meillä kasvaa sellainen onneksi pihalla.

***
Kiitos kaikille lukijoille, etenkin teille, jotka seurailette blogiani - vaikka eipä täällä nyt mitään mullistavaa koskaan tapahdu. Tervetuloa myös kaikille uusille lukijoille! Yritän pitää teksti määrän mahdollisiman pienenä - vaikka olenkin oikeasti aika hölösuu- että voi tulla ihan vaan nopeasti vilkaisemaan "uusimat tuulet täältä päin". Ja edelleen kaikki kommentit otan ilolla vastaan - vaikka en aina niihin erikseen vastailekaan.
Siis jos ei mitään kysytä - yritän olla hiljaa.

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kalenterin uudet vaatteet

Tähän kehykseen kuvittelin laittavani kanaverkkoa, mutta siitä tulikin uusi kehys keittiöön kalenterille. Lasia siinä ei tietenkään ole, että saa kirjoitettua. Hyvästi mainoskalenteri!

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Herneitä


Viikko sitten aloin kasvattaa herneitä.
Lähes joka ilta laitan likoamaan ja aamulla multakippoon kasvamaan. Syötäviä versoja saadaan siis joka päivä. Tiukunen rakastaa näitä! Kohta valtaavat kesäkukkien taimet ikkunalaudat, mutta vielä ehtii herneitä vähän kasvatella.
Kevät aurinko koettelee ikkkunalasien läpäisykykyä - mutten viitsi niitäkään pestä.
Onneksi kompostori toimii taas täysillä - meillä kun jätekuljetus ei ihan toimi. Helmikuun alussa vaihtui kuljetusyhtiö ja kerran ovat tyhjentäneet. Ou nou. Onneksi ei ole helle.

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Pääsiäskortteja


Meillä on askarreltu, urakalla ja monena päivänä.
Sormiväreillä, paperilla ja liimalla.
Tiukusen munakortti sisältä.

Ja päältä. Itse tehty!
Taitava tyttö, kohta 2v osaa jo hienosti leikata saksilla!
(vain kerran on leikannut pienen haavan sormeensa).

Pääsiäispupukortteja tehtiin myös.
Pupulle saa Ompukka vielä piirtää kasvot kortin toiselle puolelle.

***
Lapset on olleet kuumeessa.
Varsin lämmintä, kun kuumeinen tenava tunkee kainaloon koko yöksi.
Muuten on ollut inspiraatio hävöksissä - jos siihen törmäät sano, että tulee edes pistäytymään. Sujuisi hommat sukkelaan, eikä tuntuisi niin työnteolta!

tiistai 9. maaliskuuta 2010

Tunikan lumpeet


Tällainen tunika tuli ensimäisestä harjoituksesta.

Harjoittelin hiuslaskoksia ja pintuck-laskoksia.
Huomaan, etten silittänyt paitaa... noh.

Helman tuntumaan tein kukkasen - Ompukka sanoi, ettei näytä yhtään kukalta, vaan lumpeenlehdiltä. Taidan olla samaa mieltä. Näyttää muuten paremalta kauempaa.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kevät


Ikkunalaudalla nököttävät chilit ja tomaatin taimet. Tänään hamstrasin taas siemeniä. Eteisen seinät on täyttyneet valokuvista ja ompelukone surisee alati. Kevät mallisto syntyy valkoisesta ohuesta puuvillasta (vaatekaapissani kun ei ole juurikaan vaatteita). Tunika - mikä ihme sekin sana nyt taas on? Siis vähän pidempi ja väljempi paitapusero tai paita. Sellaisia näytti kuitenkin olevan kaupat puolillaan ja sellaisia valkoisia hörhötyksiä minäkin nyt ompelen.




maanantai 1. maaliskuuta 2010

Seinä


Jean d'Ark- innostus valtaa eteistä. Tuunailin kehyksiä, osa oli menossa kirppikselle ja ylempi liitutaulun kehys tuli kirppikseltä. Maalia kaikkiin pintaan ja sitten hiekkapaperia. Tein tipumuniakin jo. Juhla kun juhla - kunhan koristella saa. Miksi ihmeessä en syntynyt amerikkalaiseksi (siellä kun kaikki on suurta) juhlasomistajaksi, ei kyllä ideat loppuisi.

Kanaverkkoa pitää kiinnittää vielä tuohon yhteen kehykseen, mutta tänään on pitänyt kiirettä outojen juttujen kanssa. Palautin naapurin naapurin (Matti-Eskon, sen laulajan) koiran. Koira parka juoksi raahaten talutinta perässään keskustaan päin. Sitten lainasin postinkantajalle lumilapion -nelivetoauto jäi kiinni naapurin pihaan. Eli katastrofi on tulossa etelästä tänne päin.